Gratis verzending vanaf €75,- (NL) Vanaf 6 flessen 5% korting Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Vanaf 6 flessen 5% korting

7x gerechtjes voor het Champagne ontbijt

2 minuten

7x gerechtjes voor het Champagneontbijt

Valentijnsdag vier je samen. Of je het je het nu met geliefde, vrienden of familie spendeert. We vieren de liefde! Verras de personen waar je echt van houdt en laat zien wat ze voor je betekenen.

Hoe kun je dat beter doen dan te beginnen met de perfecte start van de dag. Wij selecteerden lekkere en snelle ontbijtgerechtjes voor het perfecte Champagne ontbijt

1. Luxe broodjes

Heerlijke croissants, zelf gemaakt of bij de bakker gehaald. Het boterige van de croissants gaat goed samen met een glas bubbels. Ook hartig beleg, zoals brie, kaas, ham en zalm passen goed bij Champagne. Een croissant met brie uit de oven is bijvoorbeeld een fijne traktatie. Naast hartig, kun je ook voor zoet beleg gaan. Klassiek is de croissant met boter en jam. Chocolade is ook een goed optie. Denk aan de chocoladecroissant of pain-au-chocolat.

Champagne ontbijt Valentijn

2. Toast

Met toast kun je bijna niet de mist in gaan. Het is ontzettend makkelijk en snel te bereiden. Bovendien gaat de crunch in toast heel fijn samen met Champagne. Er zijn eindeloos veel variaties als het aankomt op het beleg dat je erbij eet. Heerlijke combinaties met Champagne zijn bijvoorbeeld zalm, paté of zachte kazen. Serveer er voor een extra luxe gevoel verschillende soorten compote bij.

3. Ontbijtmuffin

De ontbijtmuffin kent veel variaties, van zoet tot hartig. Bedenk goed voor wie je het ontbijt maakt en wat die persoon lekker vindt. De ingrediënten die wij hebben gebruikt voor deze muffin zijn ei, spek en lente-ui. Het zoutige van het spek past heerlijk bij Champagne. Je kunt hem natuurlijk ook maken met spinazie, champignons, zalm en zelfs brood. Het enige dat je nodig hebt, is een muffin bakvorm of andere ovenbestendige bakjes, een oven en de ingrediënten! Zet ze 25 minuten in de oven op 180 graden. Super easy.

Champagne ontbijt muffin

4. Appelcrumble

Ook dit gerechtje kent meerdere variaties. De appelcrumble is een soort mini appeltaart en past goed bij Champagne die iets zoeter is dan de Brut. Zo blijft het zoet uit de appelcrumble mooi in balans met de Champagne. Mix twee in blokjes gesneden appels met kaneel, suiker en rozijnen en verdeel ze over twee bakjes. Meng in een andere kom bloem en boter tot een kruimelig beslag ontstaat. Verdeel dit over de twee bakjes en zet het een kwartiertje in een oven op 200 graden. Niet zo’n fan van appels? Experimenteer dan met ander fruit.

Champagne ontbijt

5. Gebak

Maak je het ontbijtje voor een echte zoetekauw? Gebak mag natuurlijk niet ontbreken. Maar let op, taarten, cupcakes en muffins zijn ontzettend lastig te combineren met Champagne. Probeer gebak uit te kiezen dat luchtig is, een crunch heeft en niet al te zoet is. Je kunt hier een Brut bij drinken of wanneer het gebak iets zoeter is, een sec Champagne bijvoorbeeld. Smaken van rood fruit en chocolade (brownies met rood fruit!) kunnen in het juiste gebak een mooie combinatie vormen met een glaasje bubbels.

6. Aardbeien met chocoladesaus

Bijzonder lekker bij een rosé Champagne. Wij gebruikten een left-over chocoladeletter en smolten deze au-bain-marie. Voeg wat melk toe voor een gladdere chocoladesaus. Voor een perfecte smooth chocoladesaus gebruik je smeltchocolade. Wil je groots uitpakken? Bereid een chocoladefontein of chocoladefondue voor met verschillende soorten fruit, cakes en koekjes.

Valentijnsontbijt aardbeien

7. Pancakes & Waffles

Pannenkoeken en wafels zijn de perfecte basis voor zowel hartige als zoete ontbijtgerechtjes. Wij gaan het liefst voor wafels of fluffy pancakes met rood fruit en saus van rood fruit of met mascarpone. Een leuke variatie is de bananenpannenkoek met blauwe bessen. Natuurlijk past ook hier chocolade heel goed bij. Denk aan pure chocoladepasta, cacao nibs of chocoladesaus.

 

Op zoek naar Champagnes die bij deze gerechtjes passen? Wij combineerden dit ontbijt met de Boutrop Brut Tradition, William Saintot Blanc de Noirs en William Saintot Trilogie.

*Al onze artikelen zijn geschreven op basis van onze persoonlijke ervaring, die wij graag met jullie delen! Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten !