Grower Champagne. De naam zegt het al: Champagne van de Growers. Het zijn de mensen die de wijngaarden onderhouden en Champagnedruiven verbouwen, de boeren dus. Deze Champagneboeren houden zich bezig met zowel de wijngaard als het produceren van Champagne. Wat is hun werkwijze en wat zijn de recente ontwikkelingen?
Iets leuks doen met huisgenoten, familie of vrienden? Organiseer een Champagneproeverij thuis. Wij vertellen je wat je nodig hebt om een succesvolle proeverij te organiseren.
Prestige staat voor kwaliteit, reputatie, status en is de meest prestigieuze cuvée van een huis of producent. Dit is het neusje van de zalm, het paradepaardje, waarmee de producent zich onderscheidt. Wat maakt de Prestige zo bijzonder?
Valentijnsdag vier je samen. Of je het je het nu met geliefde, vrienden of familie spendeert. We vieren de liefde! Verras de personen waar je echt van houdt met een heerlijk Champagne ontbijt. Wij selecteerden 7 lekkere en snelle ontbijtgerechtjes.
De drie druivenrassen binnen de Champagne, wie kent ze niet? Ze bedekken bijna de gehele 34.000 hectare aan wijngaarden binnen de Champagnestreek, maar net niet alles. Er zijn namelijk nog 4 druivenrassen toegestaan, 7 rassen in totaal dus!
Blanc de Blancs. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het betekent wit uit wit, ofwel wit sap uit witte druiven. Binnen de Champagne zal dit bijna altijd een 100% Chardonnay zijn. Er zijn echter ook andere witte druivenrassen binnen de Champagne toegestaan.
Champagne, met haar wereldwijde reputatie, ziet het als plicht zich te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzame wijnbouw om bijvoorbeeld de impact op het milieu te verkleinen, het waterbeheer te verbeteren en biodiversiteit te stimuleren.
Blanc de Noirs. Een term die vaak op een Champagne etiket terug te vinden is. Wat betekent het eigenlijk? Binnen de Champagne zijn de drie voornaamste druivenrassen de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De Chardonnay is een witte druif, terwijl de Pinot Noir en Pinot Meunier blauwe druiven zijn. De kleur blauw of wit, wordt bepaald aan de hand van de kleur van de schil. Het sap van de druiven is namelijk kleurloos!
Kijk, ruik, voel, hoor, proef en beleef. Wij willen jou uitnodigen om tijdens één of twee van onderstaande evenementen onze Champagnes te ontdekken. Graag nemen wij jou mee in onze zoektocht naar de lekkerste bubbels en vertellen het verhaal achter onze collecties.
Om te kunnen begrijpen hoe de bubbels in Champagne ontstaan, moeten we eerst begrijpen hoe Champagne wordt gemaakt. Tijdens de vergisting eet de gist als het ware de suikers op, waarbij onder andere koolzuurgas en alcohol ontstaan. Bij de eerste (alcoholische) vergisting kan het koolzuurgas ontsnappen. Tijdens de prise de mousse gaat dat net iets anders.
Wellicht was het je nooit opgevallen, maar je kunt vaak een hoop informatie vinden op het Champagne etiket. Hoe de Champagne wordt geproduceerd, welk soort Champagne in de fles zit, hoeveel deze is gezoet en op welke temperatuur je hem het best kunt drinken. Weten wat de teksten, getallen, symbolen en afkortingen betekenen?