Gratis verzending vanaf €75,- (NL) Op werkdag voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Op werkdag voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden

Blog & Nieuws

  • Collectie overzicht

    1 minuut
    Welke Champagne moet ik kiezen? Een vraag die we vaak krijgen. Per persoon en gelegenheid is natuurlijk een ander soort Champagne gewenst. Om de keus wat makkelijker te maken, hebben we een tabel opgezet met een overzicht van onze Champagnes en de kenmerken.
  • Champagne van de boer: werkwijze en ontwikkelingen

    5 minuten
    Grower Champagne. De naam zegt het al: Champagne van de Growers. Het zijn de mensen die de wijngaarden onderhouden en Champagnedruiven verbouwen, de boeren dus. Deze Champagneboeren houden zich bezig met zowel de wijngaard als het produceren van Champagne. Wat is hun werkwijze en wat zijn de recente ontwikkelingen?
  • Champagneproeverij thuis organiseren? Dit heb je nodig

    4 minuten
    Iets leuks doen met huisgenoten, familie of vrienden? Organiseer een Champagneproeverij thuis. Wij vertellen je wat je nodig hebt om een succesvolle proeverij te organiseren.
  • Alles over Prestige Champagne

    2 minuten
    Prestige staat voor kwaliteit, reputatie, status en is de meest prestigieuze cuvée van een huis of producent. Dit is het neusje van de zalm, het paradepaardje, waarmee de producent zich onderscheidt. Wat maakt de Prestige zo bijzonder?
  • 7x gerechtjes voor het Champagne ontbijt

    2 minuten
    Valentijnsdag vier je samen. Of je het je het nu met geliefde, vrienden of familie spendeert. We vieren de liefde! Verras de personen waar je echt van houdt met een heerlijk Champagne ontbijt. Wij selecteerden 7 lekkere en snelle ontbijtgerechtjes.
  • De 7 druivenrassen in Champagne

    4 minuten
    De drie druivenrassen binnen de Champagne, wie kent ze niet? Ze bedekken bijna de gehele 34.000 hectare aan wijngaarden binnen de Champagnestreek, maar net niet alles. Er zijn namelijk nog 4 druivenrassen toegestaan, 7 rassen in totaal dus!
  • Alles over Blanc de Blancs Champagne

    1 minuut
    Blanc de Blancs. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Het betekent wit uit wit, ofwel wit sap uit witte druiven. Binnen de Champagne zal dit bijna altijd een 100% Chardonnay zijn. Er zijn echter ook andere witte druivenrassen binnen de Champagne toegestaan.
  • Champagne & Milieucertificaten

    1 minuut
    Champagne, met haar wereldwijde reputatie, ziet het als plicht zich te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzame wijnbouw om bijvoorbeeld de impact op het milieu te verkleinen, het waterbeheer te verbeteren en biodiversiteit te stimuleren.
  • Champagnetoren

    1 minuut
    De Champagnetoren is een echte eyecatcher en maakt iedere gelegenheid extra feestelijk. Wij gaan uit van Champagne First. De Champagne moet natuurlijk echt lekker zijn en nog steeds lekker zijn op het moment van uitschenken (geen dode Champagne). Wij gaan voor kwaliteit, hebben de kennis en passie!
  • Alles over Blanc de Noirs Champagne

    1 minuut

    Blanc de Noirs. Een term die vaak op een Champagne etiket terug te vinden is. Wat betekent het eigenlijk? Binnen de Champagne zijn de drie voornaamste druivenrassen de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De Chardonnay is een witte druif, terwijl de Pinot Noir en Pinot Meunier blauwe druiven zijn. De kleur blauw of wit, wordt bepaald aan de hand van de kleur van de schil. Het sap van de druiven is namelijk kleurloos!

  • September: kom jij onze Champagnes proeven?

    1 minuut
    Kijk, ruik, voel, hoor, proef en beleef. Wij willen jou uitnodigen om tijdens één of twee van onderstaande evenementen onze Champagnes te ontdekken. Graag nemen wij jou mee in onze zoektocht naar de lekkerste bubbels en vertellen het verhaal achter onze collecties.
  • Waar komen de bubbels in Champagne vandaan?

    1 minuut
    Om te kunnen begrijpen hoe de bubbels in Champagne ontstaan, moeten we eerst begrijpen hoe Champagne wordt gemaakt. Tijdens de vergisting eet de gist als het ware de suikers op, waarbij onder andere koolzuurgas en alcohol ontstaan. Bij de eerste (alcoholische) vergisting kan het koolzuurgas ontsnappen. Tijdens de prise de mousse gaat dat net iets anders.