Gratis verzending vanaf €75,- (NL) Vanaf 6 flessen 5% korting Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Vanaf 6 flessen 5% korting

De nieuwe William Saintot labels

1 minuut

Het nieuwe label van Champagne William Saintot

▲ Het nieuwe design.

Champagne William Saintot heeft sinds kort nieuwe labels! De inhoud blijft hetzelfde, alleen de look verandert. Vanaf eind dit jaar zullen ook wij de flessen met het nieuwe label gaan verkopen.

Waarom veranderen van label?

Eens in de zoveel tijd veranderen een heleboel Champagnehuizen hun Champagnelabels. Vaak wordt dit gedaan om het uiterlijk van de fles een nieuwe, frisse look te geven. Het kunnen kleine veranderingen zijn, zoals het veranderen van een stukje tekst, of het moderniseren van het huidige label, maar ook grote veranderingen komen veel voor: een compleet andere kleur of ander design, zoals in dit geval. Champagnehuizen worden vaak van generatie op generatie overgedragen, waarbij iedere generatie iets nieuws inbrengt. Nieuwe cuvées worden gecreëerd, de samenstelling van een al bestaande Champagne wordt aangepast of het uiterlijk van de fles wordt aangepast bijvoorbeeld.

Wat staat er op het label?

Zowel het voor- als achterlabel verandert. De achterkant bevat alle belangrijke informatie. Op het nieuwe achterlabel van Champagne William Saintot kun je onder andere een stuk lezen over de origine van de Champagne en wat er in de blend verwerkt zit. Zo staat er op het label uit welke jaren de druiven komen die in de fles verwerkt zijn, wanneer de fles gebotteld is, de dosage (aantal gram suiker per liter) en meer. Het label vertelt je precies wat er in de fles zit.

Achterkant nieuwe labels champagne William Saintot

▲ Label van de Trilogie en de Prestige.

Daarnaast staan er verschillende merklabels op het label, wat gezien kan worden als een soort keurmerk. Deze hebben te maken met bijvoorbeeld de werkwijze die wordt gehanteerd tijdens het proces van Champagne maken. Denk aan een milieuvriendelijk en duurzaam proces, waarbij bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van duurzame teelt. Om deze merken te mogen dragen, moet een wijnbouwer aan een hoop (milieu)eisen voldoen. Champagne William Saintot is daarnaast aangesloten bij een brancheorganisatie voor wijnbouw: de onafhankelijke wijnmakers (Vignerons indépendants). Ook binnen deze organisatie gelden een aantal belangrijke eisen voor deelname. Zo moeten wijnbouwers respect hebben voor hun terroir, hun eigen wijngaard onderhouden en oogsten, de wijn zelf produceren, de wijn zelf bottelen en wijnbouwtradities behouden.

Het label dat aan de voorkant van de fles zit, verandert van look en toont het nieuwe logo van Champagne William Saintot.

Genoeg gelezen over Champagne William Saintot? Tijd om te proeven! Neem een kijkje in onze webshop.

*Al onze artikelen zijn geschreven op basis van onze persoonlijke ervaring, die wij graag met jullie delen! Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten !