Gratis verzending vanaf €75,- (NL) Vanaf 6 flessen 5% korting Gratis verzending vanaf €75,- (NL)
Vanaf 6 flessen 5% korting

CPP-Wines: de kennismaking

1 minuut
Logo CPP-Wines

Blog, verhalen, ervaringen, artikelen, nieuws, items hoe je het ook wilt noemen. Graag delen wij onze persoonlijke verhalen, ervaringen, tips en tricks met jullie.

Natuurlijk beginnen we met een korte kennismaking, waarin wij vertellen wie CPP-Wines is en wat wij doen.

Wat is CPP-Wines?

CPP-Wines is een familiebedrijf, importeert en distribueert Champagnes en is opgericht in 2016.

Maar.

CPP-Wines gaat veel verder terug.
Ruim 10 jaar geleden werden wij verliefd op de charme van Champagne. Niet alleen de drank, maar ook de regio zelf. Wanneer wij de mogelijkheid hadden, brachten wij een bezoek aan verschillende Champagnehuizen in Champagne.

Soms waren dit grootse indrukwekkende huizen, met professionele tours en tastings. De kleinere huizen daarentegen voelden knus en persoonlijk aan. Ambachtelijk. Het is ontzettend leuk om je tussen de wijnvelden te begeven en de verschillende huizen te bezoeken, waar je de Champagnes proeft, maar ook meer inzicht verkrijgt in de rijke geschiedenis van Champagne en de ontwikkeling die het heeft doorgemaakt.

In de Champagne regio zijn er bijna 16000 wijnboeren actief, waarvan duizenden zelf Champagne maken. Er bestaan meer dan 300 Champagnehuizen en dit aantal groeit jaarlijks, genoeg onontdekt dus!

Steeds vaker brachten wij een bezoek aan de regio en namen wij flessen van verschillende Champagnehuizen mee naar huis. Vrienden en familie maakten op deze manier kennis met onze persoonlijke favorieten en vroegen ons regelmatig een flesje voor hen mee te nemen.
De vriendenkring werd uitgebreid tot kenniskring, waarna de aanvragen niet meer aan te slepen waren. Dat was het moment dat we beseften dat onze smaak wordt gewaardeerd.

De stap van liefhebber naar daadwerkelijk importeren en distribueren was vanzelfsprekend!

Wat is dan de smaak van CPP-Wines?

Bijzonder verfijnd, een zachte mousse, gebalanceerd, niet te zuur en niet te zoet en natuurlijk een Champagne die op ieder moment te drinken is. Binnen ons assortiment hebben wij een variatie aan complexiteit en aroma’s, allen binnen het kader van onze smaak. Benieuwd? Neem een kijkje in onze webshop!

En nu verder?

Wij zijn continu op zoek naar nieuwe Champagnes die bij ons in de smaak vallen en proberen zo ons assortiment uit te breiden. De Champagnes die wij importeren komen rechtstreeks van de Champagnehuizen. Vaak zijn dit redelijk onbekende en exclusieve huizen, waarbij de eigenaren vaak de wijnboeren zelf zijn. Zij zien toe op het gehele proces van grond, tot druif en uiteindelijk de Champagne. Dat zorgt ervoor dat wij leuk, persoonlijk contact met de familie en het huis kunnen hebben en insight information kunnen vergaren. Deze ervaringen delen we graag met jullie!

Naast Champagnes, verdiepen wij ons ook in andere soorten mousserende wijn en Champagne- en wijnaccessoires. Binnenkort meer informatie hierover!

Hopelijk tot snel!

*Al onze artikelen zijn geschreven op basis van onze persoonlijke ervaring, die wij graag met jullie delen! Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten !